Digitale camera's hebben tegenwoordig ongelooflijk veel mogelijkheden. Maar weet u ook hoe u dat optimaal kunt benutten? In deze cursus gaat de camera van de automatische stand af en de flitser blijft uit...

Wat is ppi, rgb, cmyk, raw, jpg, ISO of witbalans? In de ochtend leert u het en dan gaan we kijken naar diafragma, sluitertijd, scherptediepte en belichting en maken onze eerste opnames. We besteden ook aandacht aan macrofotografie.

Na de lunch neemt cursusleider Peter Lassooy u mee de duinen in. We kijken eerst wat er te beleven is en dat is iedere keer anders. Dan komen de sterke kanten van deze cursus naar voren. We bekijken de natuur door de ogen van de kunstenaar. U leert kijken naar het landschap, maar ook begrijpen waarom dat landschap er zo uit ziet. Maar ook de kleine zaken krijgen veel aandacht, zoals mossen, korstmossen, paddestoelen, bloemen, vlinders, insecten of wat er zoal in dat jaargetijde langskomt. U krijgt een paar opdrachten uit te werken.

Als we terugkomen in het atelier gaan we kijken wat we er van gemaakt hebben. We koppelen de camera aan de computer en de beamer en bespreken het gemaakte werk, waarbij we veel van elkaar leren. Heb je gelet op scherptediepte? De compositie niet uit het oog verloren? Tegelijk kijken we of de foto in Photoshop nog correctie nodig heeft. We verwijderen stofjes of doen een kleurcorrectie. Maken beelduitsnedes, zetten de horizon recht of monteren er een andere lucht in.

De workshops worden gehouden in het atelier van De Wielenmaker in Egmond-Binnen en in de duinen die op vijf minuten lopen liggen.

De workshop is voor zowel beginners als gevorderden, wel is het belangrijk dat u een digitale camera heeft die de mogelijkheid biedt diafragma en sluitertijd handmatig in te stellen.

In 2011 zijn er weer workshops.
Info en inschrijven

De workshops starten om 10.00 uur en duren tot 16.30 uur.

Per workshop maximaal 8 deelnemers. Heeft u zelf een groep en wilt u een andere datum? Neem even contact met ons op voor de mogelijkheden.

De kosten bedragen 75 euro p.p. inclusief koffie, thee en een lunch.

Dagindeling:

10.00 - 12.00: Theorie

12.00 - 12.30: Lunch

12.30 - 15.00: Fotosessie in de duinen

15.00 - 16.30: Bespreking gemaakte foto's en digitale beeldbewerking

 

De cursus wordt gegeven door grafisch kunstenaar/natuurbeschermer Peter Lassooy. Hij werd opgeleid aan het Grafisch Lyceum en de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving, de Gerrit Rietveld Academie en is jarenlang werkzaam geweest als grafisch vormgever en art director.
De laatste jaren houdt hij zich bezig met natuurexcursies, natuurontwikkeling en natuurbeheer, natuurfotografie en -video. Tevens is hij IVN Natuurgids.


Voor een camera, accessoires en advies:Dé zaak voor macro- en natuurfotografie.
Goed advies, lage prijzen en een grote voorraad.
Van Ostadelaan 274, 1816 JH Alkmaar


     

De workshopleden in actie